Betöltés...

Le palle del toro

Bikaherék

Kisüthetjük, megfőzhetjük, vagy megpiríthatjuk őket olajon, fokhagymával, petrezselyemmel: valaki biztos lesz aki fintorgatja majd az orrát, de sok hagyományos konyhában a bikaherére máig úgy tekintenek mint, ínyencségre. Nem csak Spanyolországban, ahol a szerencsétlen marhának tuti nincs könnyű élete, de Fruili Venezia Giuliában és Mantova tartományban is találhatunk olyan régi recepteket, amelyek alapját az állat heréi képezik, amelyeket már a középkortól vágyfokozó ételeknek hittek, mert tesztoszteront tartalmaznak, (a vágykeltő ételekről megjegyzem, megérné egy mélyebb eszmefuttatást is folytatni), ilyen volt még a csicseriborsó, a bab, a káposzta... hát mit is mondjak, romantikus légyott, de egy kicsit szeles. De az a bika, amire most az összes figyelmünket fókuszáljuk, az a bika, aki egy héttel ezelőtt kereket oldott a fraore-i Lalatta tejüzemből, hogy tegyen egy kört a körgyűrű autópályán. Ő, a baromjószág, akinek volt vér a pucájában, hogy kiharcoljon magának egy óra szabadságot, hamarosan egy Coop márkájú tálkában fogja végezni szeletekben! És mi, azokkal, akik fellázadnak a kegyetlen sorssal szemben, nem tehetünk egyebet, mint hogy rokonszenvezünk, nos ma tiltakozásunk jeléül megajándékozunk benneteket egy vegetáriánus recepttel!

Kuszkuszos felfújtak pesztóval és cukkinivel

Adagjaink nekünk nincsenek, mindent szemre csinálunk: újságírók vagyunk,nem szakácsok.

Forraljunk fel egy kevés vizet egy csepp olajjal és egy csipetnyi sóval.

Zárjuk el a tüzet, dobjuk bele a kuszkuszt és fedjük le (aztán meg a csomag hátulján ott van az útmutató!). Amikor a kuszkusz megduzzadt, ízesítsük egy kis olajjal, morzsoljuk szét egy villával és keverjünk bele néhány kanálnyi pesztót (rajta, készítsétek el a pesztót otthon, nem kell hozzá egyetemi diploma!).

Vágjuk fel a cukkiniket hosszában a krumplihámozóval, (ugye nem is kell mondanunk, hogy előtte mossuk meg őket, igaz?) oly módon, hogy szalagokat kreáljunk belőlük. Zsírozzunk ki 4 aluminium sütőformácskát, s tegyünk egy kis zsemlemorzsát az aljukra, aztán kettő vagy több keresztbe helyezett cukkinit és végezetül töltsük meg ezeket a pesztós kuszkusszal a szélükig.

El tudjátok készíteni az ételt előre is és aztán csak berakjátok a sütőbe tálalás előtt.

Fordítsátok rá a formácskát a tányérra, díszítsétek egy csöppnyi olajjal, egy levélke bazsalikommal, és néhány kockára vágott koktélparadicsommal. A receptet gazdagíthatjuk ezer módon még, tegyetek hozzá valamit, vegyetek el belőle, kísérltezzetek és ha akarjátok küldjétek nekünk vissza néhány jó ötlettel!

Ajánlott bor: Pigato ligure

Ajánlott dal: “Verguenza” degli Ska-P

Ajánlott könyv: Erkölcstelen receptek