Olasz 25000 – Dimmi in Italiano – 1. szám 2019/10.

-100%

Olasz 25000 – Dimmi in Italiano – 1. szám 2019/10.

Ft

A magazin elérhető a következő helyen: https://www.olasz25000.hu/magazinok/magazin-1

Availability: Elfogyott Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Ebben a magazinban az olasz nyelvben szeretnénk neked segíteni, főleg gimnazistáknak és egyetemistáknak, akiknek életbevágóan fontos a nyelvvizsga. Továbbá azoknak, akik már tanultak nyelvtant, van némi rálátásuk már erre a csodás, dallamos, mediterrán nyelvre, tehát nem a kezdeteknél vannak. Arra szeretnénk benneteket ösztönözni, hogy egyedül is gyakoroljatok minél többet, nem szabad csak az iskolától várni a nagy „áttörést” a nyelvoktatásban, te is rengeteget tehetsz a tudásodért. Sőt, egyedül te vagy az egyetlen aki bármit is tehet az ügyben. Nagyon sokat kell olvasni, hallgatni, és ezt a kettőt nem lehet elválasztani egymástól…

Ezzel a kiadvánnyal a szenvedéseidet szeretnénk kicsit enyhíteni. Mégpedig úgy, hogy ne kelljen szótároznod, vagy tényleg nagyon keveset.

Rettenetesen nehéz. Tudjuk. Egy szöveget szóról szóra lefordítani, szinte lehetetlen. De megpróbáltuk. A kifejezéseket, idiómákat, összetett igeidőket, műveltető szerkezeteket egyben fogod kapni… Tudom először egy zagyvaságnak fog inkább hatni, de agyunk megerőltetésével, intuicióval igenis, már szépen, magyarul is vissza tudjátok majd adni a mondandót. Meg kell tanulnod kicsit a magyar logikát háttérbe rakni és az olasz logikát megérteni. Egy cikknél megadtunk ugyan szép magyar fordítást is, ha valaki tényleg nagyon elakadna, majd meglátjuk mennyire lesz szükségetek erre a mankóra.

A magazin elérhető a következő helyen: https://www.olasz25000.hu/magazinok/magazin-1