Elkészült a bemutató magazin!

Elkészült a bemutató magazin!

Ebben a magazinban az olasz nyelvben szeretnénk neked segíteni. Ez az első lapszám egy kísérleti, bemutató példány, amivel szeretnénk megtudni mennyire tudnánk valóban segíteni a nyelvgyakorlásban.

A bemutató magazinban a következő cikkeket találhatjátok meg:

PENSIONATA COMPRA FRANCOBOLLO AL MERCATO DELLE PULCI E SCOPRE CHE VALE DUE MILIONI E MEZZO

Egy 20 évvel ezelőtti lomtalanítás alkalmával egyszer rábukkantam egy nagy nejlonzacskóra, ami tele volt szebbnél szebb bélyeggel. Eltettem, hogy majd egyszer elviszem valami szakértőhöz, hátha talál valami igazán értékes bélyeget, amivel örökre gazdag leszek. Néha előveszem, nézegetem, tényleg rengeteg, több ezer külföldi bélyegről van szó, szerintem véletlenül dobta ki valaki, azóta is fájhat a szíve. A szakértői vizsgálat viszont még várat magára. A következő cikkben a szereplőnk szerencsésebb és kitartóbb volt. A bolhapiacon kilóra vett bélyegek közt ő igazi kincsre talált, ami örökre megváltoztatta az életüket!

BONNIE E CLYDE

Ki ne ismerné a hírhedt banditapár Bonnie és Clyde történetét? Azon a napon amikor szitává lőtték őket, egy fél nap alatt 12 ezer ember ment a kisvárosba, hogy minden idők szerelmes bandita párját megnézzék még utoljára. Haláluk után használati tárgyaikat eladták, vagy elárverezték, a kegyetlen pár örökre bevéste magát a bűnözés történetébe. Egy ilyen árverésen kelt el nemrég néhány lőfegyverük…..

LONDRA, ARRIVA LA SCUOLA PER MAGGIORDOMI

Ha azt mondom: komornyik, szerintem mindannyiunknak egy kedves angol sorozat jut eszünkbe, a Csengetett Mylord! Sokan meg vagyunk győződve arról is, hogy ez a fajta szolgáló figura már rég kihalt. Ilyen már nincs, hogy valaki éjjel-nappal szolgálja a kenyéradóját! Sokan szerintem el sem tudnának egy ilyen munkát képzelni maguknak. Igény pedig van rá! És lelkes diákok is! Nézzük meg, ki miért választ magának egy ilyen elfoglaltságot!

GEORGE CLOONEY, DOPO AMAL IL SUO GRANDE AMORE È L’ITALIA

Ha valaki azt mondja George Cloneyról, hogy szerinte nem is olyan jó pasi, annak nem hiszek, mert szerintem az irigység beszél belőle. Ráadásul olyan mint a jó bor. Az évek előrehaladtával egyre sármosabb. Igaz már elkelt, de mi ugyanúgy kíváncsiak vagyunk mindenre, ami vele és körülötte történik.

LE PALLE DEL TORO

Bátraké a szerencse! Ez a cikk mindenképpen bátor, mert egy bátor bikáról szól, aki aztán ugyanolyan tragikusan végzi be életét, mint társai, ugyanakkor egy bátor gasztronómiai kitérő is.


A magazint itt tudjátok elérni: https://www.olasz25000.hu/bemutato-magazin

Tervezünk ezzel a módszerrel egy digitális magazint indítani, reméljük hasznosnak fogjátok vélni, és megszeretitek majd. Ahogy látjátok, megpróbálunk egy kicsit lazább hangvételt megütni, ezzel is segítve, hogy ne érezzétek kényszernek az olasz nyelvtanulást.

A magazinnal kapcsolatos visszajelzéseknek, észrevételeknek különösen örülünk. Tényleg fontos és számítunk a véleményetekre, mert ezek alapján tudunk mi is fejlődni és egyre jobb lapokat összeállítani nektek, ezzel is segítve a tanulásotokat!

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg azokkal, akiket szintén érdekelhet: