Elkészült az első magazin – Olasz 25000 1. szám

Elkészült az első magazin – Olasz 25000 1. szám

Ebben a magazinban az olasz nyelvtanulásban szeretnénk neked segíteni. Ez az első lapszám egy teljesen ingyenes, bemutató példány, amivel szeretnénk megtudni mennyire tudnánk valóban segíteni a nyelvgyakorlásban.

Az első magazinból ízelítő témakörök és olvasnivalók:

Kalandozások Itáliában és Itálián kívülBaia, az elsüllyedt város, a vízalatti Pompei

A Nápolyi-öböltől északra létezik egy tenger alatti eltünt városrész, ez valaha császári pihenőhely volt, de a vulkáni tevékenységeknek köszönhetően bizonyos földterületek függőlegesen fokozatosan elmozdultak. Ennek következtében ez a csodálatos terület is az elmúlt 2000 év alatt 6-8 métert süllyedt, sajnos csak a töredéke maradt meg a titokzatos városrész világából.

Érdekes hírek innen-onnanUrbino, a nyugdíjas Rambo. Négy éjszaka az erdőben

Amikor egy kisgyerek elbóklászik, ránkhozzák a szívbajt. De megtörténhet egy 81 éves idős emberrel is, hogy eltűnik 4 napra.. Ebben az esetben is ez történt. Azaz ráhozta mindenkire a szívbajt.

FilmekTeljesen idegenek, most az Arab Államokból érkezik egy újabb remake

Egy nagyon aktuális témáról készített filmet ez az olasz ismert rendező. Az utóbbi évek leghatalmasabb filmsikere, amit nálunk is minden olaszimádó látott, szerte a világban mindenhol megy a mozikban. A téma: hogy csesz ki velünk a mobiltelefon.

Ínycsiklandozó gasztrotörténetKiállítás: szicíliai édességek. Az agrigentoi Giovanni Nangione mindenkit elbűvöl a remekműveivel

Ha Sziciliáról esik szó ne csak a maffia jusson az eszedbe édes fiam! A kulináris élvezetek ezen a szigeten is rabul ejtenek minden odalátogatót. Nyugodtak lehettek. Édességekben is nagyon ott vannak.

Kultúra, művészetekA titokzatos kelet által megbabonázott olasz festők és hatásuk

Valaha több mostani, tőlünk keletebben fekvő ország a Római Birodalom részét képezte, így a kultúrák összefonódtak, a történelmi emlékek közösek. Erről többször elfeledkezünk. A keleti világ varázsa viszont újra kezdett hatással lenni az európai emberre, ahogy a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy elkezdjen nagyobb utakat megtenni, felfedezzen távolabbi tájakat. Hajdanán az olasz művészek is útra keltek inspirációt remélve.

Érdekes életutakBud Spencer élete egy filmben, Budapesten

Az olaszok sokszor megkérdezik tőlünk, hogy mi ez a rendkívüli rajongás ami Bud Spencert veszi körül. Képtelenek vagyunk megadni rá a választ. Imádjuk őt és kész. Tudjuk, hogy az életben is egy fantasztikus ember volt. Rajongásunk addig fajult, hogy szobrot emeltünk neki, dokumentumfilmet készítettünk róla. Ezekről olvashatsz most cikkeket.

Külföldiek, hírességek ItáliábanColin Firth, olasz útlevél, válaszként a “szörnyűséges” Brexitre

Gondoltad volna, hogy ez a hidegvérű(nek tűnő), sármos Colin Firth ízig-vérig kapcsolódik Olaszországhoz? Olasz a felesége, olaszok a gyerekei, olaszul beszélnek, olaszul esznek, talán olaszul is álmodik, és ott is mindenki imádja őt. Most arról olvashatsz, hogy a Brexit miatt milyen meghökkentő és érdekes lépésre szánta el magát.


A magazint itt tudjátok elérni: https://www.olasz25000.hu/magazinok/magazin-1

A magazinnal kapcsolatos visszajelzéseknek, észrevételeknek különösen örülünk. Tényleg fontos és számítunk a véleményetekre, mert ezek alapján tudunk mi is fejlődni és egyre jobb lapokat összeállítani nektek, ezzel is segítve a tanulásotokat!

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg azokkal, akiket szintén érdekelhet: